Planet kreativa

Likeri Konculica

EMAIL

info@likerikonculica.com

Planet kreativa d.o.o. iz Zagreba je mlada firma koja se entuzijastično odlučila pokrenuti vlastitu ručnu proizvodnju likera u kojima nema aroma i bojila gradeći liniju pod nazivom Konculica. Kroz osmišljavanje proizvoda opredjelili smo se za spoj modernog u rješenju etiketa i tradicionalnog u načinu spravljanja.

Likere Konculica proizvodimo na spomenuti tradicionalan način maceracijom odabranog svježeg ili suhog bilja te, prema potrebi,  voća u domaćoj rakiji (lozovača ili jabukovača).

Ne koristimo strojeve za filtriranje iz razloga što višestruko umanjuju prirodnu aromu te samu kvalitetu proizvoda. Iz navedenog razloga, preporučujemo protresti bocu zbog moguće pojave taloga (suhe tvari) na dnu boce. Maceracijom biljaka u alkoholu dobivamo tekući ekstrakt. Općepoznata je  kvaliteta topivost ljekovitih tvari iz biljaka u otopini alkohola (rakije) ispred topivosti u vodi. Na temelju dugotrajnih farmakoloških istraživanja, pouzdano se zna da pojedini spojevi nisu topivi u vodi te su za njihovu ekstrakciju iz biljaka potrebne alkoholne otopine. Zanimljivo je podsjetiti da se najbitniji ljekoviti sastojci (esencijalna ulja, smole, fitokemijske tvari, alkaloidi) mogu ratvoriti jedino u njemu. Kod pripreme čajeva, na temperaturi iznad 40° C, dolazi do gubitaka ljekovitih tvari. Prednosti alkoholne otopine u odnosu na vodene su dužina čuvanja i sigurnija mikrobiološka postojanost.

Ekstrakt koji dobivamo navedenim postupkom uz dodavanje šećernog sirupa, u idealnim omjerima, je biljni liker.

Likeri ne mogu biti nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani te ako smatrate da ste alergični na pojedine biljke ili njihove sastojke molimo da se obavezno konzultirate sa liječnikom prije konzumacije.

Način proizvodnje naših likera podliježe regulativama HACCP- a (Hazard Analysis and Critical Control Point) tj. sustavu za kontrolu sigurnosti hrane.

Izjava o odricanju od odgovornosti

Tekstovi su zanimljivosti pozitivne namjere. sažete informacije čija primjena u zdravstvene svrhe ovisi isključivo o konzultacijama i sugestijama liječnika i stručnih osoba.